top of page

5 Must knows voor grafisch vormgeversNatuurlijk kijken we allemaal wel eens op Pinterest, google en misschien Instagram om inspiratie op te doen en dingen te leren. Maar wat zijn nu de beste kanalen, boeken, websites of tools waar een designer écht zo nu en dan even op of in moet gluren? Hieronder mijn top vijf musts-knows voor grafisch vormgevers.

 

Nee, echt! Wetransfer is niet alleen dé tool waar niemand onderhand niet meer zonder kan, ze hebben ook een geweldig platform voor creatieven. Wepresent is een verzameling van artikelen over de mooie dingen in het leven: kunst, design, muziek, cultuur, fotografie en film. Van tips die je helpen je eigen projecten af te ronden tot waarom een 70 jarige zweed ervoor koos techno DJ te worden. Wepresent laat je prachtig beeldmateriaal zien, maar legt ook het hele verhaal en de denkwijze die erachter schuilt uit. Interessant!#2 The history of graphic design (boek)


Eigenlijk gaat grafische vormgeving helemaal terug tot járen voor Christus. Denk maar eens aan pictogrammen of hiërogliefen die al ontzettend lang gebruikt worden. Geen wonder dus, dat The History of Graphic Design in dit lijstje staat. Er zijn twee volumes van het boek, het eerste gaat over 1890 tot 1959 en het tweede van 1960 tot heden. Beide boeken zijn een aanrader, het boek bevat heel veel beeld maar geeft ook voldoende uitleg en achtergrondinformatie. Zo staan er bijvoorbeeld ook biografieën van belangrijke ontwerpers in. De twee boeken geven een fijne tijdlijn zodat je kunt zien welke invloeden deze ontwerpen hebben op het leven nu. De boeken zijn mooi gebonden en gedrukt op groot formaat – niet heel onbelangrijk!


#3 @Desircle (instagram)


Ze zijn met 222 duizend volgens ondertussen al aardig populair op instagram, en terecht! Bijna elke dag posten ze oplossingen en tips voor de grafisch vormgever. Zo plaatsen ze bijvoorbeeld oude naast nieuwe logo’s, typografie tips en plaatsen ze lijstjes met sites waar je bijvoorbeeld de beste illustraties kunt vinden. Hartstikke handig en behoeft eigenlijk verder helemaal geen uitleg. Gewoon even kijken dus!Op deze website hoef je alleen maar te scrollen en te genieten van het moois dat op je beeldscherm voorbij komt. Klik vooral niet op iets het menu, want daar is weinig te zien. Alle artikelen staan onder elkaar. Veel foto’s en weinig tekst – precies wat je nodig hebt als je op zoek bent naar inspiratie. Niet alleen de beelden in de artikelen zijn ontzettend prachtig, ook het design van de website is geweldig. Clean en strak 2.0. Gun je ogen ook eens wat en geef ze de kost op TDB.#5 @Chromatastic (instagram)


Adobe Color (vroeger Kuler) is veranderd. Balen, want ik kwam er juist zo graag! Vroeger kwam je nog wel eens verrassende kleuren(combinaties) tegen die eruit sprongen, maar nu moet je specifiek op kleur zoeken – en daar zit ik nou juist niet op te wachten. Gelukkig kwam Chromotastic op mijn pad, een account op Instagram dat wordt beheerd door een digital design bureau in Washington. Slimme move, want zo genereren ze vast veel content naar hun eigen business account. De pagina laat verrassende kleurenpaletten zien en post zo om de dag. Als je er echt even niet uit komt welke richting je op wilt gaan qua kleur, is dit een echte aanrader!


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page